INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
Per al pa de pessic de iogurt
4 ous
1 iogurt natural
1 pell de llimona ratllada
2 mesures de sucre
1/2 mesura d'oli de gira-sol
3 mesures de farina
1 sobre de llevat químic
Un pols de sal
Per al farciment
Melmelada al gust
Per a la cobertura i decoració
150 g de xocolata de cobertura
1 cullerada de mantega
Ous de xocolata
Plomes
Estris
Un motlle metàl·lic desmuntable de 20 cm
Una batedora elèctrica de varetes
3 bols
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Escalfem el forn a 180º C, escalfor a dalt i a baix.
Separem les clares dels rovells.
Preparem la resta d'ingredients
BOL 1
Barregem la farina amb el llevat i ho reservem.
BOL 2
Muntem les clares a punt de neu amb la sal i les reservem.
BOL 3
En un tercer bol, batem els rovells amb el sucre fins que blanquegin.
Afegim a poc a poc el iogurt, l'oli i barregem bé amb l'espàtula.
Afegim la pell ratllada de la llimona, la farina i el llevat tamisats (Bol 1), en 2 vegades, embolcallant suaument amb una espàtula.
Finalment, incorporem les clares (Bol 2), seguint el mateix procediment.
Preparem el motlle, l'untem amb mantega i l'empolsem amb farina.
Aboquem la massa i ho entrem al forn.
Deixem 10 minuts a 180 ºC, baixem la temperatura a 170 ºC, i enfornem uns 30 minuts.
Punxem amb un escuradents per comprovar la cocció.
Deixem refredar, el tallem per la meitat i el farcim amb melmelada.
Preparació de la cobertura
Posem la xocolata i la mantega en un bol de vidre al microones, a mitja potència dos minuts.
Ho retirem i deixem refredar a punt de pomada.
Cobrim el pa de pessic amb la cobertura i ho decorem al nostre gust.
PER SABER-NE MÉS
Utilitzeu xocolata de cobertura del 70%, el resultat val la pena. La melmelada d'albercoc o maduixa és molt adient. Si us fa mandra fer la cobertura, sempre us queda la crema d'avellanes.
LA RECEPTA EN UN MINUT
RESULTAT A TAULA
Una manera fàcil de fer una mona boníssima. Què vagi de gust!
Montse i Júlia