Bunyols de vent

INGREDIENTS PER A UNS 50 BUNYOLS

150 g de farina de força
Un pols de sal
Un pols de sucre
100 g de mantega
125 ml de llet
125 ml d'aigua
3 ous de 50 g
Oli d'oliva
Sucre
Anís

 


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Barregem la farina amb la sal i el sucre, ho tamisem i ho reservem.
Posem en un cassó la llet, l'aigua la mantega i ho escalfem.
Remenem suaument i, abans que bulli, aboquem la farina de cop. Remenem enèrgicament un minut fins que la pasta es desenganxi de les parets del cassó.
En aquest punt, el retirarem del foc
Seguidament  hi afegirem els ous d'un en un. Primer un ou i remenem fins que s'integri del tot, després el segon ou de la mateixa manera i, en acabat, el tercer.
Ja tenim la massa feta a punt de fregir.
La podem posar en una mànega pastissera (hem d'anar prement i tallant la massa), i anar fent els bunyols; o bé, donar-los forma amb dues culleretes i anar-los posant a dins de l'oli roent.
Per fregir els bunyols, posarem un cassó al foc amb oli d'oliva i els anirem fregint.
Si els hem fet bé, quan estiguin fregits d'una banda es giraran sols.
Els posarem en un plat sobre paper absorbent.
I per acabar, els podem ruixar amb anís sec, dolç o ratafia i després passar-los per sucre.


PER SABER-NE MÉS


Recordeu que la mescla de llet, aigua i mantega no ha de bullir perquè els ous no s'incorporarien bé i la massa es tallaria. Els ous s'han d'afegir amb la massa fora del foc i no poseu el següent ou fins que el primer estigui ben incorporat.

Recepta del Nandu Jubany i Cristian Escribà escoltada a Catalunya ràdio.

 

LA RECEPTA EN UN MINUT ( Bunyols farcits)

VIDEORECEPTA 

 

 


RESULTAT A TAULA


Unes postres de Setmana Santa per llepar-vos els dits. Què vagi de gust!


Montse i Júlia