Pastis de xocolata de la Joana

INGREDIENTS
125 g de mantega
200 g de sucre
10 ous
200 g de xocolata de cobertura del 70%
150 g de farina
1 sobre de llevat Royal

Per a la cobertura de xocolata
180 g de xocolata de cobertura del 70%
200 g mantega


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem tots els ingredients i 4 bols, tres per al pastís i un per a la cobertura.
Escalfem el forn a 160 ºC.
Untem un motlle desmuntable de 24 cm amb mantega i l'empolsimem amb farina.

Bol 1
Posem 200 g de xocolata, 125 g de mantega pomada i una culleradeta d'aigua al microones o al bany Maria, fins que quedi una textura cremosa.
Si ho fem al microones, en  2 o 3 vegades, remenant i vigilant i que no es cremi.
Ens ha de quedar una barreja brillant i homogènia.

Bol 2

Batem 8 clares a punt de neu, 5 minuts, amb les varetes elèctriques.
Quan les varetes fan un dibuix a sobre de les clares, estan a punt.

Bol 3

Posem 200 g de sucre, 150 de farina, el llevat i remenem fins que quedi homogeni.
Incorporem els 8 rovells, dos ous sencers i barregem amb l'espàtula fins que quedi homogeni i suau.
Afegim la xocolata del Bol 1 i ho barregem.
Incorporem les clares muntades, barrejant amb l'espàtula amb moviments suaus.
Posem la barreja al motlle i ho enfornem 45 minuts.
Comprovem si està cuit punxant amb un escuradents.
Retirem del forn i deixem refredar una estona.
Quan encara sigui tebi, desemmotllem i deixem refredar sobre la reixeta del forn.
Un cop fred, tallem el pastís en 5 o 6 capes.

Bol 4
Cobertura de xocolata
Trossegem la xocolata de cobertura i la posem al bol amb la mantega.
Ho posem al microones a temperatura suau o al bany Maria i barregem amb l'espàtula.
Afegim cobertura a cada capa, muntem el pastís i el cobrim amb la resta de la cobertura.

PER SABER-NE MÉS

Podem posar nous picades ben petites a la massa.
Aquesta recepta ens l'ha ensenyat a fer la Joana Moreno.

RESULTAT A TAULA
Un pastís exquisit per a addictes a la xocolata.

Montse