INGREDIENTS
125 g de mantega
200 g de sucre
10 ous
200 g de xocolata negre fondant (1 teula)
150 g de farina
1 sobre de llevat Royal
Per a la cobertura de xocolata
180 g de xocolata negra fondant
200 g mantega
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem tots els ingredients i 4 bols: tres per al pastís i un per a la cobertura.
Escalfem el forn a 160 ºC.
Untem un motlle de 24 cm amb mantega i l'espolsem amb farina perquè el pastís no s'agafi.
Bol 1
Posem 1 teula xocolata negra fondant a trossos i 125 g de mantega pomada, afegim una culleradeta d'aigua i ho posem al microones o al bany maria fins que ens quedi una textura cremosa que puguem barrejar bé. Ens cas de fer-ho al microones, aneu vigilant i remenant per evitar que es cremi.
Ens ha de quedar una barreja brillant i homogènia.
Bol 2
Batem 8 clares a punt de neu amb les varetes elèctriques. Necessitarem uns 5 minuts. Quan les varetes facin un dibuix a sobre de les clares, ja estaran a punt.
Bol 3
Posem 200 g de sucre, 150 de farina i el sobre del llevat. Ho remenem fins que quedi homogeni.
Hi posem al damunt els rovells de 8 ous, més dos ous sencers. Ho remenem manualment amb espàtula una estona fins que quedi homogeni i suau.
Afegim la xocolata del bol 1 i ho barregem.
Per acabar, incorporem les clares muntades com si fos nata. Barregem amb l' espàtula amb moviments suaus. Posem la barreja dins del motlle i ho enfornem 45 minuts. Passat aquest temps, comprovem si està cuit punxant amb un escuradents. Després el traurem del forn i deixarem refredar una estona.
Quan encara sigui tebi, desemmotllarem i deixarem que s'acabi de refredar sobre la reixeta del forn.
Un cop fred, tallem el pastís en 5 o 6 capes
Bol 4
Cobertura de xocolata
Trenquem la xocolata per a la cobertura i la posem dins del bol amb la mantega. Ho posem al microones amb molt de compte, a temperatura suau o al bany maria. Barregem amb l'espàtula.
Afegim la cobertura a cadascuna de les capes, muntem el pastís i al final cobrim el pastís amb la resta de la xocolata.
PER SABER-NE MÉS
Hi podem posar nous picades ben petites a la massa.
Aquesta recepta ens l'ha ensenyat a fer la Joana Moreno.
RESULTAT A TAULA
Un pastís exquisit per a addictes a la xocolata.
Montse