Mona de Pasqua de gema

INGREDIENTS

Un pa de pessic bàsic
4 ous de 50 g
50 g de sucre per cada ou (200 g)
1 llimona
130 g de granet d'ametlla crua
Ous de xocolata
Pollets i plomes per decorar


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preparació i cocció de pa de pessic bàsic
Preparem un pa de pessic bàsic (veieu recepta).

Preparació i cocció de la gema
Separem els rovells de les clares.
Amb les varetes manuals, barregem en un cassó els rovells amb el sucre i hi afegim un raig de suc de llimona.
Ho posem a foc suau remenant sense parar, la mescla va espessint.
Ens farà escuma, és normal, quan arrenqui el bull, retirem del foc.
Deixem refredar.

Posem el granet d'ametlla a torrar en una safata al forn a 150 ºC, uns 15 minuts. Retirem i deixem refredar.


Tallem el pa de pessic per la meitat, omplim amb una part de la gema i el tapem.
També cobrim la part superior i els laterals. Amb les mans i l'ajuda de la fulla d'un ganivet enganxem el granet d'ametlla al voltant.
Col•loquem els guarniments al nostre gust.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta mona és més fàcil del que sembla. Si tenim traça o una lira per tallar pastissos, podem fer 2 talls; sortirà una mona de 3 pisos. Però necessitarem més crema.


RESULTAT A TAULA

Una mona de Pasqua clàssica, de gust fi i molt elegant. Que vagi de gust!


Montse i Júlia