Trufes de xocolata

INGREDIENTS PER A UNES 50 TRUFES

200 g de xocolata negra del 70%
200 g de nata per muntar
100 g de mantega
100 g de sucre
Un raig de whisky
Fideus de xocolata o cacau amarg

 

PREPARACIÓ

Desfem la xocolata amb la mantega al microones. També ho podem fer al bany Maria sense parar de remenar. Quan ja està desfet i encara calent , afegim el licor i ho barregem bé.
Ho deixem refredar a temperatura ambient.
Muntem la nata amb la batedora de varetes i anem afegint el sucre a poc a poc fins que quedi ben muntada.
Quan la xocolata sigui freda afegim la nata muntada en dos o tres vegades, embolcallant amb l'espàtula fins que ens quedi una pasta homogènia. Posem la pasta ben tapada a la nevera fins que refredi i agafi la consistència adequada per fer les trufes.
Per fer les trufes trèiem la pasta de la nevera. Agafem un vas i posem a dintre fideus de xocolata. Amb dues culleretes agafem petites porcions de la pasta segons la mida de les trufes. La posem dintre del vas i la fem rodar fins que quedi arrebossada i arrodonida. Anirem fent les trufes fins acabar la pasta.
Les anirem posant en petits motlles en una safata. Les guardarem a la nevera fins al moment de servir-les.

 

PER SABER-NE MÉS

Per fer la pasta de les trufes, podem barrejar a parts iguals xocolata del 52% i del 70%.  El rom, el brandi i el vodka combinen bé; podem posar el que més ens agradi. Si hi ha nens, sense licor també queden bones. Podem congelar la pasta o les trufes un cop fetes. Si utilitzem xocolata i mantega de bona qualitat, ens quedaran unes trufes excel·lents.

 

RESULTAT A TAULA
Fàcils de fer, boníssimes. Una delícia per als amants de la xocolata!
Júlia