INGREDIENTS
Brioix
Llet fresca
1/3 de canó de canyella
1 pell de llimona
2 cullerades de sucre
1 ou
Oli d'oliva suau per fregir
Sucre per afegir al final
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem la llet en un cassó al foc amb la pell de la llimona, la canyella i el sucre.
Escalfem i parem el foc abans que bulli. Deixem reposar fins a temperatura ambient.
Tallem el brioix a talls d'uns 2 cm i posem els tallas en un plat.
Mullem el brioix amb la llet; deixarem que empapi uns minuts.
Batem l'ou en un plat fondo.
Posem una paella de mida adient al foc amb oli d'oliva suau.
Passem els talls de brioix per l'ou i els fregim fins que quedin daurats. Els deixem escòrrer sobre paper absorbent.
Servim amb suctre per sobre, calents o a temperatura ambient.
PER SABER-NE MÉS
Coques de Santa Teresa, torradetes de Santa Teresa, torrijas, le pain perdu dels francesos. Des de molt antic i per tot arreu, a les cuines s'empescaven receptes senzilles, econòmiques, d'aprofitament, que totes hem menjat de petites. Receptes fetes amb ingredients que es poden trobar fàcilment a totes les cases.
Si escalfem la llet amb el sucre, la pell de llimona, la canyella i la deixem infusionar d'un dia per l'altra, agafa molt bon gust. La recepta tradicional es fa amb pa, naturalment. Nosaltres ho hem volgut provar amb brioix i el resultat ha estat boníssim. Podem acabar aquestes postres escampant per sobre sucre, canyella, mel, melmelada al gust, virutes de xocolata, fins i tot podem fer una base amb coulis de maduixes i servir les coques a sobre.
RESULTAT A TAULA
Unes postres tradicionals, d'aprofitament, reinventades i molt bones. Qué vagi de gust!
Júlia