Bunyols de poma

INGREDIENTS PER A UNS 50 BUNYOLS

150 g de farina de força
1 poma
Un pols de sal
Un pols de sucre
100 g de mantega
125 ml de llet
125 ml d'aigua
3 ous de mida normal, 50 g
Oli d'oliva
Sucre
Anís


PREPARACIÓ I COCCIÓ

Barregem la farina amb la sal i el sucre, ho tamisem i reservem.
Posem en un cassó la llet, l'aigua, la mantega i ho escalfem. Remenem suaument i, abans que bulli, aboquem la farina de cop.
Remenem enèrgicament un minut fins que la pasta es desenganxi de les parets del cassó.
En aquest punt, el retirem del foc i afegim els ous d'un en un. Primer un ou i remenem fins que s'integri del tot, després el segon de la mateixa manera i en acabat el tercer.
Ratllem la poma, l'afegim i ja tenim la massa feta a punt de fregir.
La podem posar en una mànega pastissera i anar fent els bunyols, o donar-los forma amb dues culleretes i anar-los fregint.
Per fregir els bunyols, posarem un cassó al foc amb oli d'oliva. Anirem fregint els bunyols. Si els hem fet bé, quan estiguin fregits d'un costat, es giraran sols.
Els posarem en un plat sobre paper absorbent.
I per acabar, els podem ruixar amb anís o ratafia i després passar-los per sucre.
També els podem farcir de crema, en aquest cas podeu veure com es prepara al post de crema catalana de l'àvia Francisca.

 
PER SABER-NE MÉS

La barreja de llet, aigua i mantega no ha de bullir. Els ous no s'incorporarien bé i la massa es tallaria. Els ous s'han d'afegir amb la massa fora del foc i no s'ha de posar el següent ou fins que el primer estigui ben incorporat.

 

VIDEORECEPTA

Bunyols de poma La recepta en 2 minuts

 

RESULTAT A TAULA

Unes postres ràpides, per llepar-vos els dits. Què vagi de gust! 


Montse i Júlia