INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
1 calet de 800 g o dos calets més petits
1,5 kg de sal gruixuda
Branques de fonoll marí
1 tassa de cafè d'aigua mineral
Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ I COCCIÓ
A la peixateria trauran les tripes del peix.
Per fer aquesta recepta no s'ha d'escatar.
Pre-escalfem el forn a 180 °C.
Mentre el forn s'escalfa, preparem el peix i la barreja de sal.
Posem dins del peix unes branques de fonoll.
En un bol posem la sal, una mica de fonoll marí trossejat i l'aigua.
Barregem amb les mans per humitejar la sal.
Agafem una plata de forn i posem una part de la barreja de sal a la base. Si volem, posem unes branques de fonoll i el calet a sobre. Cobrim amb la resta de la sal. Ha de quedar ben cobert i només pot sortir la cua.
Ho posem al forn durant 24 minuts exactes. Passat el temps indicat, el retirem del forn.
Per servir-lo
Marquem el voltant del peix amb un ganivet i retirem la crosta de sal de la part superior. Aquesta crosta sortirà com una tapadora. Servim els filets de calet amanits amb un rajolí d'oli.
PER SABER-NE MÉS
El temps de cocció és de 15-20 minuts màxim per cada 500 g de peix. 1 kg 20-22 minuts, 2 kg 30-32 minuts.
Si posem diverses peces, el temps no es multiplica.
És molt important que no ens passem del temps de cocció.
Si quan fem la barreja de la sal substituïm l'aigua per 3 clares d'ou, encara ens anirà millor.
LA RECEPTA EN UN MINUT (Substituïu les herbes per el fonoll)VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Una delícia per al paladar; es desfà a la boca. L'acompanyarem d'una amanida i un bon vi o cava. Aquest plat el podem fer amb llobarro, déntol, pagre, càntera... Sempre peix d'escata molt fresc.
Júlia i Montse