Calamars amb ceba

INGREDIENTS PER A 5-6 PERSONES

1 kg de calamars de potera 
4 -5  cebes grosses
1 fulla de llor
150 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Vi blanc o vi ranci

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem els calamars els buidem de dins i els tallem a rodelles. Amb les tisores retallem les ventoses de les potes.
Tallem la ceba a làmines; no cal que siguin primes.
Posem una cassola al foc amb l'oli i saltem el calamar; quan comenci a ballar el retirem i reservem. 
Afegim la ceba, el llor i salem lleugerament.
Deixem que vagi coent uns 15 minuts.
Afegim el vi, remenem, afegim els calamars i tapem la cassola.
Coem a foc lent uns 30 minuts. Rectifiquem de sal, apaguem el foc, deixem reposar uns minuts i servim.


PER SABER-NE MÉS

Podem cuinar aquesta recepta amb canada o canana, és més econòmica que el calamar. Si el plat el cuinem amb canada, la deixem tota l'estona a la cassola perquè s'estovi. També ho podem fer d'aquesta manera amb el calamar. Quedarà molt més tou, però nosaltres hem optat per no deixar-lo tanta estona.
Per l'èxit del plat, el més important és que el calamar o la canana siguin ben frescos.


VIDEORECEPTA
Calamars amb cebaLa recepta en 1 minut

 

 

RESULTAT A TAULA

Un plat mariner molt saborós, d'aquells que val la pena cuinar i sucar-hi pa.


Júlia i Montse