INGREDIENTS PER A 4 o 5 PERSONES
1/2 kg de seitons
4 grans d’all
2 fulles de llor
1 branca petita de romaní
3 branques de farigola
1 cullerada de pebre negre en gra
1 cullerada de pebre vermell
Sal
300 ml d’oli d’oliva verge extra
100 ml de vinagre de vi blanc
Farina de blat per fregir els seitons
2 albergínies de mida mitjana
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Tindrem els seitons nets, sense cap ni tripa. Els salem.
Tallem l'albergínia a rodanxes. Cada rodanxa la fem a trossos tal com os mostrem al vídeo.
Posem oli en una paella, l'escalfem i fregim l'albergínia fins a enrossir-la lleugerament. Retirem i reservem.
Aixafem els alls sense pelar-los.
Passem els seitons per farina.
Posem més oli a la mateixa paella, l’escalfem i fregim els seitons per tandes. Reservem en un recipient de vidre, amb tapa, on conservarem l'escabetx.
Afegim més oli a la paella. Incorporem els alls, les herbes i ho fregim uns segons. Hi posem el pebre vermell, remenem ràpidament evitant que es cremi.
De seguida, incorporem el vinagre i deixem que evapori uns segons.
Parem el foc i aboquem el contingut de la paella sobre els seitons. Sacsegem, hi posem l'albergínia per sobre i ho deixem reposar fins que refredi.
Quan estigui a temperatura ambient ho guardem a la nevera, tapat.
PER SABER-NE MÉS
Els escabetxos són fàcils de fer i es guarden dies a la nevera. Feu-ne quantitat i tindreu un bon recurs. Deixeu-lo reposar 24 hores abans de consumir-lo; millora molt. No els serviu freds de nevera, són més bons a temperatura ambient.La quantitat d'oli i vinagre pot variar segons el recipient on els conservem.
Recordeu: per una òptima conservació, l'escabetx ha de cobrir els seitons.
VIDEORECEPTA
LaRecepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Boníssim, per sucar-hi pa!
Júlia i Montse