Marmitako d'aranya d'es cap negre

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1,600 kg d'aranya capçuda
1 kg de patates
1 porro
½ pebrot verd
½ pebrot vermell
1 tomàquet gros
1 cullerada de pebre vermell dolç
Pebre vermell picant 
Sal
Oli d'oliva verge extra
1 llimona
1 all picat
3 branques de julivert

Per al brou de peix
1 ceba
2 grans d'all
1 fulla de llor
Un raig de llimona
Oli d'oliva verge extra
Sal
Aigua mineral per cobrir el peix

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Netegem el peix, el tallem a trossos i reservem els caps.
Tallem la ceba grossa i piquem els alls.

Elaboració del brou

Fem el brou amb el cap i les espines del peix.
Posem una olla al foc amb oli, afegim un tros de ceba i dos grans d'all sencers sense pelar.
Remenem i, quan es comenci a agafar, afegim aigua per cobrir el peix, una fulla de llor i un raig de llimona.
Ho deixem bullir 25 minuts, ho colem i ho reservem.

Elaboració del peix

En una cassola posem un raig d'oli, el porro tallat a làmines fines, mig pebrot verd i mig pebrot vermell tallats a trossos petits, el pebre vermell dolç, el picant, la sal, el tomàquet ratllat, l'all picat i el julivert també picat.
Un cop ho tenim tot a la cassola, encenem el foc i ho sofregim fins a enrossir.
Seguidament, afegim les rodanxes de peix, per sobre hi posem les patates esqueixades i el brou.
Ho deixem coure a foc suau fins que les patates siguin cuites.
Si volem el suc més espès, fem una picada.

Per fer la picada

1 llesca de pa de barra fregida
1 presa de xocolata
10 ametlles torrades i pelades
Posem tots els ingredients al morter i ho piquem fins que ens quedi una pasta fina.
Deixatem la pasta amb una mica de brou i ho afegim al guisat de peix.
Deixem coure 10 minuts i ja ho tindrem fet.

PER SABER-NE MÉS

Aquesta recepta és de Miquel "el rana".
Per espessir la salsa, també ho podem fer aixafant una patata cuita barrejada  amb el suquet i afegida a la cassola.

RESULTAT A TAULA

Plat tradicional de la cuina dels pescadors, econòmic i boníssim!

Montse