INGREDIENTS
1 cua de rap d'1,250 kg
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre vermell dolç
Per fer el fumet
1 ceba
1 gra d'all
10 grans de pebre blanc
1 branca de julivert
La pell i l'espina del rap
Aigua mineral o filtrada
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la peixateria que ens treguin la pell del rap, l'espina i ens deixin els dos lloms ben polits.
Salem el rap, ajuntem els dos lloms i els lliguem amb fil de cuina.
Un cop lligat l'amanim amb oli i, amb les mans, hi posem el pebre vermell.
Preparem el fumet
En un cassó posem la pell del peix, l'espina, la ceba tallada en quatre, l'all, les boles de pebre, el julivert, l'aigua i la sal.
Ho deixem bullir uns 25 minuts, el deixem reposar una estona i colem.
Preparem una cassola on ens càpiga la cua del rap.
Hi aboquem el fumet, posem la cassola al foc, quan el fumet bulli posem el peix a dintre.
El deixem coure a foc mitjà uns 15 minuts.
A mitja cocció li donem la volta.
Traiem el peix i el deixem refredar a temperatura ambient, després el posem a la nevera.
Un cop fred, retirem el fil de cuina i tallem el peix a rodelles d'uns 2 cm.
Ho servim en una safata, fred de nevera o a temperatura ambient, acompanyat d'amanida i d'una maionesa lleugera.
PER SABER-NE MÉS
Una recepta clàssica, de les que val la pena recuperar. També se l'anomena llagosta de pobre, pel color que li dóna el pebre vermell. Podem fer el peix amb antelació i tallar-lo al moment de servir.
RESULTAT A TAULA
Un plat de peix vistós i excel·lent. El podem fer tant a l'estiu com a l'hivern.
Júlia i Montse