Sonsos de Blanes

INGREDIENTS

Sonsos
Farina
Oli d'oliva verge extra
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Necessitarem: una bossa de plàstic, un escorredor, paper de cuina i una safata per servir els sonsos.

Posem una paella amb oli abundant al foc.
Preparem un escorredor amb paper de cuina i la safata de servir.
Agafem una bossa de plàstic, hi posem dues cullerades de farina i un grapadet de sonsos als que haurem posat sal. Tanquem la bossa i sacsegem.
Amb els dits, traiem els sonsos de la bossa, els espolsem i els posem a la paella amb l'oli ben calent.
Repetim la mateixa operació fins a acabar els sonsos; si convé afegim més farina a la bossa.
Fregim fins que quedin rossos. Els traiem de la paella i els deixem a l'escorredora perquè el paper de cuina absorbeixi l'excés d'oli.
Passem el peix a la safata i servim de seguida.

PER SABER-NE MÉS 

Els sonsos s'han de consumir frescos, no és recomanable congelar-los. Per preparar-los s'ha d'anar ràpidament. Taula parada, fregits i menjats. Si som molta colla i hem de fregir molta quantitat, val la pena encendre el forn a 100 ºC per mantenir-los calents.

 

LA RECEPTA EN UN MINUT

SonsosVIDEORECEPTA

 

RESULTAT A TAULA

Una amanida, pa amb tomàquet i una safata de sonsos acabats de fregir, ben rossos i a gaudir d'un sopar de luxe!

 

Júlia i Montse