Salmó salvatge a la sal

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
1 salmó salvatge de 2,5 kg

Per la barreja de sal
2 kg de sal gruixuda
1 branqueta de romaní
1 branqueta de farigola
1 julivert

1 tassa de cafè d'aigua mineral

Per posar dins del salmó

3 grans d'all

1 llimona
1 taronja

 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Comprem el peix net de tripes. Per fer aquesta recepta no s'ha d'escatar. Escalfem el forn a 180 ºC. Mentre el forn s'escalfa, preparem el peix i la barreja de sal. En un bol posem la sal, les herbes esmicolades i l'aigua. Barregem amb les mans per humitejar tota la sal. Agafem una plata per anar al forn i posem una part de la barreja de sal a la base. Posem el salmó a sobre i dins del salmó hi posem els alls, les rodelles de taronja i llimona i amb els dits escampem una mica d'herbes, tal com es veu a la foto. El cobrim amb la resta de la sal. Ha de quedar ben cobert i només pot sortir la cua. Ho posem al forn durant uns 50 minuts. Passat el temps indicat, el retirem del forn.

Per servir-lo

Marquem el voltant del peix amb un ganivet i retirem la crosta de sal de la part superior. Aquesta crosta sortirà com una tapadora. Traiem la pell i servim els filets de salmó amanits amb un rajolí d'oli.

PER SABER-NE MÉS
El temps de cocció és de 14 a 20 minuts màxim per cada 500 g de peix. Si posem diverses peces, el temps no es multiplica. És molt important que no ens passem del temps de cocció.
Aquest plat el podem fer amb  calet, llobarro, déntol, pagre ... Recomanem que sigui peix  molt fresc.

RESULTAT A TAULA
Una recepta senzilla, dóna poca feina. Ho podem acompanyar de patates bullides amb maionesa o salsa tàrtara.

Júlia