INGREDIENTS PER FER 1,5 L DE GASPATXO
750 g de tomàquets madurs
1 pebrot verd petit
100 g de pebrot vermell
100 g de cogombre
50 g de ceba
1 gra d'all
100 g d'oli d'oliva verge extra
Vinagre de xerès al gust
Sal
4 cullerades de pinyons
Cibulet
Aigua mineral freda
PREPARACIÓ
Rentem totes les verdures.
Traiem les llavors del pebrot verd i vermell. Pelem la ceba, l'all i el cogombre.
Tallem les verdures a talls regulars; l'all el piquem petit.
Posem totes les verdures en un robot de cuina, batedora o el que tinguem.
Triturem fins que quedi una crema fina.
Ho passem pel colador xinès, afegim la sal, l'oli i vinagre al gust.
Incorporem aigua mineral fins a obtenir la textura desitjada.
Ho servim fred de nevera.
Al moment de servir, afegim a cada ració uns pinyons i cibulet picat.
PREPARACIÓ AMB THERMOMIX
Rentem totes les verdures.
Traiem les llavors del pebrot verd i vermell.
Pelem la ceba, l'all i el cogombre.
Els tomàquets els posem amb pell.
Tallem les verdures a talls regulars i les posem al vas.
Afegim l’oli, el vinagre, sal i aigua al gust.
Programem de 3 a 5, velocitat 5-7-10 progressivament.
Si volem un gaspatxo més emulsionat, posarem l’oli al principi, el color vermell serà menys intens.
Si afegim l’oli al final, ens quedarà més vermell i menys emulsionat.
PER SABER-NE MÉS
Aquest gaspatxo no porta pa. Ideal per a celíacs i per a tothom qui té restringits els hidrats. Si no us agrada el vinagre, el canvieu per suc de llimona. Si la ceba us torna, la podeu escaldar un parell de minuts i afegir-la a la resta de verdures abans de triturar. També podeu afegir uns glaçons si ho voleu més fred. Naturalment, podeu afegir una mica de pa si us ve de gust!
Resultat a taula
Tradicional, però una mica diferent. Queda cremós i amb un gust de verdures molt bo. Un veritable còctel de vitamines.
Júlia