Crema de carbassó

INGREDIENTS

1 k de carbassons aprox.
1 porro o una ceba no massa grans
100 g de patata
1/2 litre de brou de verdures
50 g de formatge fresc o 3 formatgets 
Oli
Sal
Pebre negre mòlt

PREPARACIÓ TRADICIONAL
Rentem el carbassó, tallem els extrems, el fem a daus.
Rentem el porro, el tallem a rodelles. 
Pelem la patata, la tallem a daus.
En una cassola posem oli i sofregim el porro o la ceba. Quan estigui transparent afegim el carbassó i la patata. 
Ho deixem coure tot plegat uns minuts més i hi afegim el brou.
Ho deixem bullir uns 15 o 20 minuts, parem el foc i ho deixem refredar una estona.
Afegim el formatge i triturem amb la batedora. Salpebrem al gust i ja la tenim llesta.

 

PREPARACIÓ AMB THERMOMIX
Rentem el carbassó, tallem els extrems, el tallem a trossos i el posem al vas. Rentem el porro, el tallem a rodelles i l'afegim al vas.

Afegim 40 g, d'oli i programem 10 minuts, varoma velocitat 2. Sense cubilet, per sofregir.
Afegim la patata i el brou i programem 20 minuts, varoma, velocitat cullera. Tapem amb el cubilet.
Esperem que perdi temperatura, a
fegim els formatgets, la sal i pebre al gust. Programem 2 minuts, velocitat progressiva 5-10, tapem amb el cubilet.

PER SABER-NE MÉS
Si agrada el gust d'alfàbrega, en podem afegir al moment de triturar la crema. La quantitat d'aigua és aproximada, podem fer la crema més o menys espessa al nostre gust.
Si deixem la pell del carabassó, el color de la crema queda més verdós.
La podem servir calenta o freda, amb crostons de pa torrat (veieu post de com el fem), amb una mica de tomàquet sec amb oli, (veieu post de com el preparem).  Si no tenim formatgets, podem substituir-los per formatge fresc o nata líquida.

VIDEORECEPTA

Crema de carbassóLa recepta en 1 minut

 

RESULTAT A TAULA
Calenta o freda, una crema ràpida, econòmica i ben bona.

 

Montse i Júlia