INGREDIENTS

2-3 carbassons (1 kg aprox)
1 porro o una ceba no massa gran
1 patata ( 100 g aprox)
1/2 litre de brou de verdura
3 formatgets de porció (tipus caserio) 
Oli
Sal
Pebre mòlt


PREPARACIÓ Mètode tradicional
Rentem el carbassó, retirem les puntes, el tallem a  daus i el reservem. Rentem el porro i el tallem a rodelles i reservem. 
Pelem la patata la tallem a daus i reservem.
Agafem una cassola, posem oli i sofregim el porro o la ceba i quan estigui transparent , afegim el carbassó i la patata.  Ho deixem coure tot plegat uns minuts més i afegim el brou. Ho deixem bullir uns 15-20 minuts i triturem amb la batedora. Salpebrem al gust  i ja el tenim llest.

PREPARACIÓ Thermomix
Rentem el carbassó, retirem les puntes, el tallem a  trossos i el posem al vas. Rentem el porro i el tallem a rodelles i l'afegim al vas. Agegim 40 g, d'oli i programem  10 minuts, varoma velicitat 2.  (Sense cubilet perque el que volem es sofregir)
Afegim la patata i el brou i programem 20 minuts, varoma, velocitat cullera. (Tapem amb el cubilet)
Afegim els formatgets, sal i pebre al gust  i programem 2 minuts, velocitat progresiva 5-10 tapat amb el cubilet.  Compta vigileu de no cremar-vos! 


PER SABER-NE MÉS
Si agrada el gust d'alfàbrega, en podem afegir al moment de triturar la crema. La quantitat d'aigua és aproximada, podem fer la crema més o meys espessa al nostre gust.Si deixem la pell del carbassó, el color de la crema queda més verdós.
La podem servir calenta o freda. a podem servir calenta o freda, amb crostonets de pa torrat (veieu post de com el fem), amb una mica de tomàquet sec amb oli (veiu post de com el preparem).  Si no tenim formatgets, podem substituir-los per formatge fresc o una mica de nata líquida.

RESULTAT A TAULA
Calenta o freda, una crema ràpida, económica i ben bona.

 

Montse i Júlia