INGREDIENTS 

500 g de caps i pells d'escamarlans
1 tomàquet
1/2 ceba
3 grans d'all
30 ml de brandi
1 vas de vi blanc
Oli d'oliva verge
2 l d'aigua mineral o filtrada
Sal
Pebre 
 

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem un raig d'oli en una olla, els grans d'all sense pelar lleugerament aixafats, la ceba trossejada i el tomàquet.
Encenem el foc, ho remenem i incorporem les pells i els caps dels escamarlans. 
Salpebrem. Amb una espàtula de fusta, anem aixafant els caps.
Deixen anar suc, deixem coure uns 5 minuts. Mullem amb el brandi i el vi blanc i ho deixem reduir un minut.
Afegim l'aigua mineral i deixem bullir uns 25 minuts. 
Ho podem triturar una mica. Depèn si volem el fumet clar o més dens.
Colem el brou aixafant els caps perquè deixin anar tot el suc.
El guardem en pots de vidre, tapat, a la nevera.

PER SABER-NE MÉS.
Aquest fumet es congela molt bé. Donarà als arrossos, fideus, suquets i plats de peix un gust boníssim.
L'hem fet amb escamarlans, però també es pot fer amb gambes, llagostins o galeres.

VIDEORECEPTA

Brou de mariscLa recepta en 2 minuts

 

RESULTAT A TAULA
Un fumet de luxe per tenir sempre a punt al congelador.

Montse i Júlia