Crema de tavelles de pèsols

INGREDIENTS

1 kg de tavelles de pèsol
1 pastanaga
1 ceba
1 porro
1 patata
2 branques de julivert
1,5 l d'aigua mineral o filtrada
Oli d'oliva verge extra
Sal
Alguns grans de pèsols per decorar

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Desgranem els pèsols i els guardem per una altra recepta.
Esbandim les tavelles i retirem la part de la tija. Al mateix temps ens seguiran els filaments laterals. Si no surten tots, no passa res.
En una olla gran posem una mica d'oli, l'escalfem, afegim la cebadonem un parell de tombs i afegim  el porro picat.  Ho deixem uns minuts fins que quedi transparent.
Incorporem la pastanaga i la patata tallades a trossos.
Donem un parell de tombs i afegim les tavelles, barregem bé i afegim l'aigua.
Quan bulli, afegim una cullerada de postres de sal i ho deixem bullir 30 minuts. Parem el foc i ho deixem reposar 30 minuts més.
Quan ja s'hagi refredat, triturem amb el robot.
Triturem per tandes i ho passem pel colador xinès. Aquest pas és important, ja que té molta fibra.
Rectifiquem de sal i ja la tenim llesta.
La servim guarnida amb pèsols crus.

PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta és d'aprofitament. Si comprem els pèsols, a la plaça o a una botiga de confiança, segur que són  acabats de collir.  Normalment, les tavelles es llencen, però amb aquesta recepta us expliquem com aprofitar-les. Cuina sostenible, d'aprofitament, a la cuina no es llença res. 

VIDEORECEPTA
CRema de tavelels de pèsolsLa recepta en 2 minuts

 


RESULTAT A TAULA

Una crema d'aprofitament, de primavera, molt bona!

Montse i Júlia