INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per a les sardines marinades
Sardines
1 taronja
Vinagre de vi blanc
Aigua mineral
Per al gaspatxo
500 g de remolatxa
150 g tomàquets madurs
20 ml vinagre de Xerès
All
40 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
4 sardines marinades
Pa, opcional
Per marinar les sardines
Demanem a la peixateria les sardines netes i a filets.
Ho cobrim amb una barreja d'aigua i vinagre a parts iguals.
Afegim el suc de la taronja i les deixem tota la nit.
Per fer el gaspatxo
Bullim les remolatxes 50 minuts. Les refredem i pelem.
Guardem aigua de la cocció.
Rentem el tomàquet i el triturem i el colem.
Posem la remolatxa, el tomàquet, l'all, l'oli, el pebre i el vinagre en un bol i ho triturem.
Rectifiquem de sal, vinagre i aigua.
El pa és opcional.
Servirem fred acompanyat dels filets de sardina.
PER SABER-NE MÉS
Si bullim les remolatxes amb pell deixant una part del tronc, no perden color. Si volem que l'all no repeteixi l'escaldem. Podem substituir els filets de sardina seitons o un altre peix marinat. Aquesta recepta ens l'ha ensenyat el Xef Bernat Badia al taller Bufet d'estiu.
RESULTAT A TAULA
Un gaspatxo saludable, vistós i diferent.
Montse i Júlia