Galets de Nadal farcits

INGREDIENTS PER A UNS 80 GALETS 

330  g de carn de botifarra crua
1 ou
1 all
Julivert
1 llesca de pa del dia abans
1/2 vas de llet
Sal
Pebre, opcional
Galets grans 
Caldo d'escudella

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparació del farcit

Piquem all i julivert. 
En un bol deixatem l'ou, afegim la carn picada, barregem bé i hi afegim l'all i el julivert picats.
En un plat fondo posem una llesca de pa eixut, esmicolada i afegim una mica de llet.
Deixem que xopi. L'escorrem bé i ho afegim al bol on tenim la preparació de la carn picada.
No hem de posar massa llet perquè la preparació quedaria aigualida. 
Salpebrem i ho barregem amb les mans. 
Obtindrem uns 550 g de farcit.
El passem a una mànega pastissera i ho deixem reposar a la nevera dues hores.

Cocció dels galets
Abans de farcir els galets els bullirem uns minuts amb el caldo de l'escudella. 
En aquest cas, el temps de cocció total és de 18 minuts.
Els bullim 7 minuts, parem el foc, els escorrem i els col·loquem ben posats sobre d'un drap de cuina.
Quan s'hagin refredat els farcim amb la mànega pastissera. És molt senzill.
Fins aquí, ho podem preparar amb antelació. 
Acabem de fer la segona cocció dels galets farcits i els servim acabats de fer.
 

PER SABER-NE MÉS

Els podem preparar el dia abans. Els deixem a la nevera mig cuits i farcits o cuits del tot. IMPORTANT: no els deixem mai dins del caldo, perquè dins del caldo la pasta  continua creixent, queden tous i es trenquen.


RESULTAT A TAULA
Un clàssic de la cuina catalana per Nadal.

Montse i Júlia