INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g de fusilli
1 tomàquet gros
150 g de tonyina en conserva
100 g de cansalada fumada, (anglès: bacon)
50-75 g de pèsols
1 ceba de Figueres (opcional)
Alfàbrega (opcional)
Olives negres
Oli d'oliva verge extra
Sal
PREPARACIÓ
Posem una olla amb aigua al foc i quan comenci a bullir, afegim un grapadet de sal i la pasta. La deixem coure el temps que indica el fabricant.
Un cop cuita, l'escorrem i la deixem refredar a la mateixa olla ben tapada. És important que la tapem per tal que no es ressequi i no s'enganxi.
Bullim els pèsols, els escorrem i els reservem.
En una paella, tallem la cansalada fumada a trossets (la podem comprar tallada), l'enrossim a la paella i la reservem.
Rentem sota l'aixeta el tomàquet, el tallem a daus, l'amanim amb oli i sal i el reservem.
Pelem una ceba de Figueres, la piquem petita, l'amanim i la reservem.
Quan tot el que hem cuit sigui fred, barregem tots els ingredients en un bol gran i finalment afegim la tonyina esmicolada i les olives. Podem posar un parell de fulles d'alfàbrega tallada ben petita.
PER SABER-NE MÉS
Els ingredients poden variar en funció del que tinguem a casa i dels gustos de cadascú. Mentre fem l'amanida, podem repassar la nevera, a veure que hi trobem.
RESULTAT
Amanida fresca, estiuenca, fàcil i que podem preparar amb antelació.
Montse i Júlia