INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

4 patates
4 tomàquets
4 ous
150 g de bonítol amb oli
Cogombrets en vinagre
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Rentem les patates i les bullim senceres amb pell uns 20 minuts. Les traiem de l’aigua, les deixem refredar, les pelem i les fem a daus.
Retem els tomàquets i els  fem a talls regulars; si són de pell gruixuda, els pelem.
Bullim els ous 10 minuts justos, els pelem i els tallem en vuit o deu talls.
Tallem els cogombrets a rodanxes primes.
Escorrem l’oli de la tonyina i l’esmicolem amb els dits.
Preparem una plata i disposem l’amanida a capes tal com es veu a la foto. Amanim amb sal al gust cada capa. Tapem i entrem a la nevera fins al moment de servir.
Amanirem amb oli al moment de servir. Cadascú es pot posar pebre al gust.

PER SABER-NE MÉS

No remeneu l’amanida, el rovell d’ou es desfaria i perdria vistositat. Serviu-la freda de nevera.
El secret d’aquesta amanida són els ingredients. Patates de qualitat, tomàquets frescos de proximitat i  ous de pagès.

RESULTAT A TAULA

L’amanida de patata de sempre. Senzilla, econòmica i refrescant. Que vagi de gust!

Júlia i Montse