INGREDIENTS
Porros, que siguin prims
Ametlles torrades
Vinagre de Xerès
Pebre blanc mòlt
1 fulla de llor
Oli d'oliva verge extra
Ruca
Anxoves, opcional
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Tallem la part verda dels porros i l'arrel. Retirem la primera capa, els tallem a trossos d'uns 4 o 5 cm i els rentem.
Agafem un estoig de vapor de silicona apta per al forn, hi posem els porros, afegim un bon raig d'oli, sal, pebre i el llor. Si no tenim l'estoig de silicona, podem embolicar-los hermèticament amb paper de plata.
Els coem al forn a 115 ºC, 1 hora. Cada forn és diferent, hem de controlar-ne la cocció.
Mentrestant, preparem la picada. En un morter piquem les ametlles lleugerament. Volem trobar trossos que donin un punt cruixent a l'amanida. Afegim oli i vinagre al gust, barregem i reservem.
Quan els porros siguin cuits, els traiem del forn i els deixem refredar en el mateix estoig.
Escorrem els porros i els marquem a la planxa o al grill un moment.
Per emplatar-los, posem la ruca, els porros i ho amanim amb la vinagreta.
PER SABER-NE MÉS
Els porros també els podem coure al microones, en aquest cas els deixem 6 o 7 minuts. Comprovem el punt de cocció.
Si ens sobra marinat, el podem aprofitar per a altres amanides.
En cas que hi posem anxoves, les podem afegir esmicolades a la vinagreta o posar un tall d'anxova a sobre de cada porro.
VIDEORECEPTA
La recepta en 2 minuts
RESULTAT A TAULA
Una amanida bona, vistosa i diferent.
Montse i Júlia