INGREDIENTS
Tomàquets madurs
Ceba tendra
Oli d'oliva verge extra
Olives al gust
Sal
Alfàbrega (optativa)
PREPARACIÓ
Tindrem els tomàquets nets i a la nevera. La ceba tendra també la tindrem neta i a la nevera.
Preparem una safata per servir l'amanida. Tallem els tomàquets tal com es veu a la foto. Tallem la ceba a làmines.
Ho posem a la safata, ho amanim amb l'oli i la sal. Acabem posant les olives.
Podem afegir unes fulles d'alfàbrega esmicolades que tindrem amb oli una estona abans.
Servim de seguida.
PER SABER-NE MÉS
Una amanida de tota la vida, refrescant, estiuenca i amb el toc especial de l'alfàbrega. S'ha de fer al moment!
Si voleu treure el picant de la ceba, un cop tallada la deixeu 1 h amb vinagre blanc i després l'esbandiu.
RESULTAT A TAULA
Que no falti a cap taula una safata d'amanida, boníssima, fàcil, fresca i saludable; com aquesta. Que vagi de gust!
Júlia i Montse