1 tomàquet madur
1 pastanaga ratllada
1 ceba tendra
Fulles verdes d'enciam
1 cogombre petit
1 poma petita
Raves
Sal
PER A LA VINAGRETA
Oli d'oliva verge extra
Suc de llimona
Fulles de menta fresca
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Per fer la vinagreta
Piquem les fulles de menta.
Agafem un pot de vidre, hi posem 3 parts d'oli per una de suc de llimona i les fulles de menta. Tapem el pot, sacsegem enèrgicament i reservem a la nevera.
Per fer l'amanida
Podem bullir les llenties, comprar-les cuites a la bacallaneria o de pot.
Rentem les verdures.
Tallem el tomàquet a daus petits.
Pelem i tallem a daus el cogombre.
Ratllem la pastanaga i la poma, gruixudes.
Piquem la ceba tendra.
Piquem les fulles verdes de l'enciam a la juliana.
Tallem els raves a làmines, tal com es veu a la foto.
Barregem amb cura totes les verdures amb les llenties.
Escampem per sobre els raves tallats i acabem amb un brot de menta. Amanim amb la vinagreta al moment de servir.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta amanida, senzilla i refrescant, és apta per a vegetarians. Porta alguns ingredients poc habituals que li donen originalitat. És important guardar la vinagreta a part, d'altra manera ens quedaria l'amanida cuita. Per fer-la, he aprofitat les fulles exteriors més verdes i gruixudes de l'enciam, que sovint descartem. Aguanten molt millor el color i la textura que les fulles interiors.
Si la ceba tendra l'amaniu amb oli i sal unes hores abans de posar-la a l'amanida, no picarà.
RESULTAT A TAULA
Bona, fresca, ràpida i fàcil de preparar. Que vagi de gust!
Júlia i Montse