INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
750 g de banyons (mongeta tendra)
2 tomàquets de pebrot o uns quants cirerols
1 ceba tendra
2 talls de cansalada curada amb pebre
Per a la vinagreta (1 part de vinagre i dues d'oli)
Oli d'oliva verge extra
Vinagre de Mòdena
Sal
Pebre negre mòlt
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Tallem les cues de les mongetes, les rentem i les cuinem 10 minuts al vapor o bullides al dente.
Les deixem refredar i les posem en un bol. Afegim els tomàquets i la ceba tallats.
Preparem la vinagreta, amanim i barregem.
Per acabar, tallem la cansalada a tires i la posem al damunt.
PER SABER-NE MÉS
A Blanes a la mongeta tendra li diem banyons.
En funció del que tinguem a casa, podem substituir la cansalada per altres ingredients com ara tonyina, formatge fresc, fruita seca o el que us vingui de gust.
RESULTAT A TAULA
Una altra opció d'amanida estiuenca i refrescant.
Montse