Amanida amb llagostins i taronja

INGREDIENTS
Amanida variada de fulles verdes
Taronges
Llagostins bullits

Per fer la vinagreta
Oli d'oliva verge extra
Suc de taronja
Mostassa, una cullerada de postres
Sal


PREPARACIÓ

Comprem llagostins bullits. Els pelem, els tallem longitudinalment en dos i els retirem el budell interior.
Pelem la taronja a sang i, amb un ganivet esmolat, tallem els grills evitant la membrana interior. Ens han de quedar els grills polits i sense pell.

Fem la vinagreta

Premem amb les mans el cor de la taronja un cop tallats els grills. Recuperem el suc espremut. Agafem un pot de vidre, hi posem el suc de taronja, l'oli, la mostassa i la sal. La proporció és de 3 parts de suc per una d'oli. Tapem bé el pot i sacsegem. Tastem la vinagreta i l'ajustem al nostre gust.

Rentem l'amanida, la deixem escórrer una estona i la centrifuguem. També podem utilitzar una bossa de brots tendres.
Preparem la safata. Disposem les fulles verdes, col·loquem les cues dels llagostins, intercalem els grills de taronja, amanim amb la vinagreta. Servim al moment.

PER SABER-NE MÉS
Una bossa de brots barrejada amb fulles d'escarola queda perfecta. Si voleu una vinagreta més àcida, afegiu unes cullerades de suc de llimona a la vinagreta. Una altra opció és el vinagre de poma o un vinagre Chardonnay. Experimenteu!

 

VIDEORECEPTA

Amanida amb llagostins i taronjaLa recepta  en 1 minut

 

RESULTAT A TAULA

Una amanida fàcil, vistosa, de festa i molt bona. Us encantarà!

Júlia i Montse