Bunyols de sardines

INGREDIENTS
½ kg de sardinetes o seitons 
Farina de blat
1 ou gros
2 alls
Julivert
Sal
Oli d'oliva verge extra
Llet o aigua


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Netegem les sardines d'escates, cap i tripes i traiem l'espina central. També podem demanar a la peixateria que ens ho facin. Passem les sardines per aigua i les deixem escórrer. Les salem lleugerament. Piquem els alls i el julivert. En un bol, posem l'ou i el deixatem. Afegim un raig de llet o aigua. Incorporem l'all, el julivert i la farina. L'anirem posant poc a poc fins que quedi com una crema. Si ens queda massa espessa, afegirem més líquid.
Posem una paella amb oli abundant al foc. Anirem posant les sardines al bol, que quedin ben impregnades i les fregirem. Un cop cuites, les deixarem escórrer a sobre de paper de cuina. Les servirem acabades de fer.

PER SABER-NE MÉS
Les sardinetes no s'han de fregir gaire ja que són petites. Si teniu temps, podeu separar els rovells de les clares i afegir-les batudes a punt de neu. Els bunyols us quedarà més esponjosos.

RESULTAT A TAULA
Una manera boníssima de menjar sardines. Per menjar-les acompanyades d'amanida de tomàquet i ceba, per fer un bon vermut...Les heu de tastar!


Júlia i Montse