INGREDIENTS
1 pollastre d'uns dos quilos
100 ml de vi ranci
1 cullerada de mel
50 g de llard de porc
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Sajolida

Per l'almívar
500 g de cireres
500 ml d'aigua mineral
150 g de sucre


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparació de l'almívar
Rentem les cireres i els traiem les cues.
Posem a escalfar l'aigua i el sucre.
Quan arrenqui el bull afegim les cireres i les deixem coure 3 minuts.
Parem la cocció i reservem.

Preparació del pollastre
Demanem el pollastre tallat a octaus.
Escalfem el forn a 190 ºC.
Salpebrem el pollastre i el posem en una safa de forn.
Afegim la sajolida, amanim amb un raig d'oli i uns daus de llard.
Barregem el vi ranci amb una cullerada de mel.
Enfornem 30 minuts, ruixem el pollastre amb el vi ranci, baixem la temperatura  a 160 ºC i continuem amb la cocció. 
A partir d'aquest moment ha de coure 1.30 h.
Anirem girant el pollastre cada 20 minuts i, 10 minuts abans d'acabar, afegim les cireres a la safata.

PER SABER-NE MÉS
Aquesta recepta la va publicar Trininat Gilbert en un article del diari ara.cat, on explicava que per Sant Joan a la Carme Ruscalleda sempre li agrada preparar pollastre amb cireres. Ho fa seguint els passos d'una recepta molt antiga del Maresme, datada al segle XVII, i que prové de la família Arquer de Goscons, d'Arenys de Munt. "De la recepta mai no n'he tret ni n'he afegit cap ingredient, i el resultat és realment fantàstic de gust i molt bonic de formes i de colors", explica la Carme.

RESULTAT A TAULA
Un pollastre diferent, boníssim i que val la pena cuinar!

 

Montse