INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per al rostit
1 conill trossejat
1 ceba
2 pastanagues
1 pebrot verd
1 cabeça d'alls
Sal marina
Oli d'oliva verge
Pebre negre mòlt
½ branca de canyella
1 fulla de llor
1 tassa de cafè de brandi
500 g de samfaina (veieu el post samfaina)
PREPARACIÓ I COCCIÓ
En una cassola posem l'oli i l'escalfem.
Salpebrem el conill i el posem a la cassola.
Afegim una la ceba tallada per la meitat, un pebrot verd sencer, la cabeça d'alls sencera, les pastanagues pelades, la canyella i el llor.
És important que el conill ens quedi tocant el fons de la cassola perquè ens quedi ros.
El temps de cocció total seran uns 40 minuts.
Quan el conill sigui ros, afegim el conyac, tapem i baixem el foc.
Si durant la cocció ens queda sec, podem afegir més brandi o un vas de vi.
Quan el conill estigui fet afegim la samfaina, ho barregem, deixem coure 5 minuts més i apaguem el foc.
Preparació de la samfaina (veure post samfaina)
PER SABER-NE MÉS
El plat millora si el preparem el dia abans i el deixem reposar. El pollastre amb samfaina el cuinarem exactament igual, només reduirem una mica el temps de cocció.
RESULTAT A TAULA
Un plat excel·lent de la cuina tradicional catalana, un clàssic d'estiu per sucar-hi pa!
Montse