Pollastre amb samfaina

INGREDIENTS
1 pollastre tallat a octaus
Samfaina
1 ceba de Figueres
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Netegem el pollastre, el deixem ben polit i el salpebrem.
En una cassola que pugui anar al forn, posem oli i enrossim el pollastre. Quan el tinguem ros, apaguem el foc.
Preescalfem el forn a 190 ºC. 
Tallem una ceba a trossos, l'afegim al pollastre i ho posem de nou al forn 20 minuts a 190 ºC.
Passat aquest temps, retirem la cassola del forn, traiem tot el suc de la cassola i separem l'oli  del suc.
Incorporem el suc al pollastre.
L'oli l'aprofitarem per fer la samfaina.  Us deixem l'enllaç a la recepta de samfaina. 

Un cop feta la samfaina, l'afegim al pollastre, tapem la cassola i la tornem a posar al forn 15 minuts a 190 ºC
Piquem l'all i el julivert i el posem sobre el pollastre quan el traiem del forn.

 

PER SABER-NE MÉS

Aquest plat, reposat millora.


VIDEORECEPTA
Pollastre amb samfainaLa recepta en un minut

 

RESULTAT A TAULA

Un clàssic de la cuina catalana. Per sucar-hi pa.

 

Júlia i Montse