Pollastre amb camagrocs

 

INGREDIENTS

1 pollastre de pagès
50 g de camagrocs secs
3 tomàquets madurs o tomàquet natural triturat
1 pebrot verd
1 ceba de Figueres
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
1 mica de sucre
1/2 canó de canyella
Brandi

Per a la picada
Julivert
12 ametlles torrades 
1 o 2 grans d'all

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem el pollastre tallat a octaus.
Dues hores abans de començar, posarem els bolets en remull amb aigua mineral o filtrada.
Aquesta aigua servirà per coure el pollastre.
Netegem el pollastre, amb el cremador dels fogons o un bufador, eliminem les restes de plomes. Salpebrem.
Posem oli en una cassola i enrossim el pollastre, si cal ho fem per tandes.
Piquem la ceba petita a ganivet, no la ratllem.
Un cop daurat el pollastre, el retirem de la cassola i reservem.
Retirem l'excés d'oli i, a la mateixa cassola, sofregim la ceba.
Si ens queda seca afegim una mica d'aigua dels bolets.
Piquem el pebrot verd i l'afegim a la cassola quan la ceba sigui mig cuita i sofregim a foc suau.
Ratllem els tomàquets, els afegim a la cassola quan la ceba i el pebrot siguin cuits.
Salpebrem, hi posem el canó de canyella i sofregim el tomàquet suaument.
Si queda sec, afegim una mica d'aigua dels bolets.
Quan tinguem el sofregit pràcticament fet, afegim un raig de brandi.
Incorporem el pollastre i el barregem amb el sofregit.
Afegim l'aigua dels bolets i deixem fent xup-xup una hora aprox.
Passats 30 minuts donem la volta al pollastre.
Quan  faltin 20 minuts hi afegim els bolets.
Preparem la picada, la barregem amb suc del pollastre i l'afegim a la cassola 10 minuts abans d'acabar.
Com tots els guisats, fets el dia anterior milloren.


PER SABER-NE MÉS

Si cuinem aquest plat amb camagrocs frescos, els passem per la paella, deixem que consumeixin l'aigua i els reservem. Per coure el pollastre, substituïm l'aigua dels bolets per aigua mineral o filtrada.
Podem utilitzar altres tipus de bolets, com ara rovellons, pinetells, llenegues, etc.

LA RECEPTA EN 2 MINUTS
POLLASTRE AMB CAMAGROCSVIDEORECEPTA

 

 RESULTAT A TAULA
Un plat de festa per llepar-se els dits!

Montse i Júlia