Pollastre desossat amb salsa Pedro Ximenez

INGREDIENTS 
1 pollastre de 2 kg
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt

Per fer la salsa
El suc de cocció del pollastre
50 g de panses
150 ml de Pedro Ximénez
1 ceba
1 cullerada de sucre morè
1/2 cullerada de postres de Maizena
Oli d'oliva verge extra
Sal

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem el pollastre desossat, farcit i lligat com un tall rodó.
Hem escollit un farcit de carn picada, ou dur, prunes i pinyons.
Salpebrem el pollastre i el posem al forn.
Encenem el forn a 180 ºC, escalfor a dalt i a baix, el deixem coure 1.30 h o 2 h.
Comencem a contar el temps de cocció quan la temperatura del forn arribi als 180 ºC. 
Cada forn és diferent i hem de controlar la cocció, ens ha de quedar ben ros. 
Si tenim un forn combinat amb sonda de temperatura, podem programar 60% d'humitat i 75 ºC de temperatura interior del pollastre.
Un cop cuit, parem el forn i recuperem el suc del pollastre per preparar la salsa.
El pollastre el deixem dins del forn, que es mantingui calent.  


Per fer la salsa
Posem a remullar les panses amb el vi..
Desgreixem el suc de cocció del pollastre.
En una paella ofeguem la ceba, no ha de quedar daurada.
Afegim el sucre, barregem, incorporem el vi sense les panses.
Deixem un parell de minuts i parem el foc.
Passem la salsa al vas de la batedora, triturem i la tornem a posar a la paella.
Afegim el suc del pollastre, les panses, remenem i ho deixem coure uns minuts més.  
Barregem la Maizena amb una cullerada d'aigua i l'afegim a la salsa, quan espesseixi una mica parem el foc.
Tastem la salsa, si té un gust massa intens, la diluïm amb una mica d'aigua.
Per servir, traiem el pollastre del forn, i tallem el cordill.
Fem talls al gust i els emplatem amb la salsa.

 
PER SABER-NE MÉS
El farcit pot variar. El podem cuinar el dia abans, reservar-lo a la nevera sencer, amb la salsa a part. 


VIDEORECEPTA
Pollastre farcit  amb reducció de Pedo XimenesLa receta en 3 minuts 

RESULTAT A TAULA
Un pollastre de festa boníssim i amb una presència espectacular.

Montse i Júlia