INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 pollastre d'1,6 k
6 grans d'all
2 fulles de llor
4 branques de farigola fresca
1 llimona
50 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal 
Pebre negre mòlt
100 ml de vi ranci 

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Demanem el pollastre a quarts, amb els talls oberts com si l'haguéssim de fer a la planxa i les ales separades.
Rentem el pollastre, netegem les restes de plomes i l'eixuguem amb paper de cuina.
Tallem els alls al llarg sense pelar.
Preparem la plata de forn.
A la mateixa plata posem el pollastre amb la pell a sota.
El salpebrem i el ruixem amb el suc de llimona.
Escampem per sobre els trossos d'all, el llor, la farigola i ho amanim amb l'oli.
Entrem la plata al forn fred, alçada 3.
Connectem grill i ventilador a 200 ºC, uns 45 minuts.
A mitja cocció donem la volta al pollastre i mullem amb el vi ranci.
Si ens queda sec, afegirem una tassa d'aigua mineral tèbia o brou.
Quan faltin 5 o 7 minuts per acabar la cocció, si la pell no ens ha quedat rossa, connectem el grill uns minuts a 220 ºC.
Vigilarem el color del pollastre, quan sigui daurat apagarem el forn.
El pollastre continuarà coent uns minuts més amb el forn desconnectat.
Cal vigilar que no es cremi.
Servim calent, amanit amb el seu suc.

PER SABER-NE MÉS

Un plat de pollastre al forn trossejat que es cou ràpidament. Us recomano que compreu pollastres grossos, que pesin 1,6 k aprox. Es cuinen molt millor i tenen més bona presència a taula. Èxit assegurat.

RESULTAT A TAULA

Bo, aromàtic, de pell cruixent, econòmic, fàcil i ràpid. Què més podem demanar? 

Júlia