INGREDIENTS PER A 4 o5 PERSONES
1 pollastre gros, d’1,600k
1 cabeça d’alls
Herbes de Provença
Oli d’oliva verge extra
1 vas de vi de garnatxa
Sal
Pebre negre mòlt
1 patata mitjana per persona
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem les patates i les posem a bullir senceres, amb pell.
Demanem a la carnisseria que ens tallin el pollastre a quarts i amb els talls oberts com si l’haguéssim de fer a la planxa.
El polim, el passem per aigua i l’eixuguem amb paper de cuina.
Preparem la safata del forn.
El salpebrem, afegim les herbes, els alls aixafats sense pelar, l’oli i ho posem a la safata del forn. Entrem la safata amb el forn fred.
Connectem grill i ventilador a 200 Cº. El temps de cocció és d’uns 45 minuts aprox.
A mitja cocció donarem la volta al pollastre i afegirem el vas de garnatxa.
Mentrestant, quan les patates estiguin bullides, les escorrem, les pelem, les tallem per la meitat i les amanim amb una mica de sal. Quan faltin uns 15 minuts per acabar el pollastre hi afegim les patates. Les mullem amb el suc de la safata.
Esperem els 15 minuts, comprovem el punt de cocció, parem el forn i servim de seguida.
PER SABER-NE MÉS
El pollastre és molt versàtil. Fet d’aquesta manera té un aroma i un gust boníssim. De fet, podem dir que es cuina sol. Recomanem mullar el pollastre amb el suc de la safata dues o tres vegades durant la cocció. Si el veiem sec, amb una mica d’aigua o brou ho tenim arreglat.
RESULTAT A TAULA
Una altra recepta de pollastre molt senzilla i boníssima!
Júlia i Montse