INGREDIENTS PER A 5 PERSONES
Un ànec de pagès d’1,700 k
Una cabeça d’alls
10 cebes petites
300 ml d’oli d’oliva verge extra
300 ml de vi blanc sec
Sal
Pebre negre mòlt
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem l’ànec tallat a octaus, amb les ales separades dels pits. El salpebrem.
Tallem la cabeça d’alls per la meitat. Pelem les cebes i les deixem senceres.
Preparem una cassola. En fred, hi posem l’ànec trossejat, la cabeça d’alls, les cebes, l’oli i el vi blanc. L’ànec ha de quedar mig cobert.
Ho rostim a foc mitjà uns 60 minuts. El temps de cocció és aproximat.
Punxem la carn amb una forquilla, ha d’estar tova i separar-se de l’os amb facilitat.
Continuarem la cocció fins que estigui al punt.
Aquest plat millora si el cuinem el dia abans. La carn reposada queda més tova i més gustosa.
PER SABER-NE MÉS
L’aviram de pagès té una carn més ferma i necessita un temps llarg de cocció. El resultat final compensa. Aconsellem posar la mateixa quantitat de vi i d’oli. En funció de la cassola utilitzada, haurem d’ajustar les quantitats. Quan comença la cocció, deixarà el seu propi greix, es barrejarà amb la resta d’ingredients i donarà un suc boníssim. Si es cuina el día abans, s’ha d’escalfar de nou a foc suau.
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Un ànec rostit de festa, per a ocasions especials. Un plat contundent i molt saborós, que recomanem a l’hivern. Que vagi de gust!
Júlia i Montse