INGREDIENTS
6 botifarres
INGREDIENTS PER LA SAMFAINA
3 cebes grosses
1 pebrot vermell gros
2 pebrots verds llargs
5-6 tomàquets madurs grossos
2 albergínies de 150 g
1 carbassó petit (opcional)
4 grans d'all
Oli d'oliva verge extra
Sal
1 cullerada rasa de postres d'orenga sec
1 cullerada rasa de postres d'alfàbrega seca
100 ml de vi blanc sec
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem totes les verdures i les preparem.
Piquem els alls fins.
Pelem i tallem la ceba a tires (no cal que sigui a la juliana).
Tallem els pebrots a tires d'uns 2 o 3 cm
Pelem els tomàquets i els tallem a daus no massa grossos.
Posem l'oli en una cassola al foc, afegim la ceba i els pebrots. Ho deixem ofegar lentament. Un cop mig cuit, hi posem els alls i els deixem enrossir.
Incorporem els tomàquets, salem, afegim l'orenga i l'alfàbrega i continuem la cocció.
Si veiem que ens queda sec i el tomàquet encara no està fet, mullem amb una mica de vi.
Tallem les albergínies a tires, com els pebrots. Les fregim en una paella a part i reservem.
A la mateixa paella on hem cuit l'albergínia, coem les botifarres senceres, a foc suau, sense punxar-les. Un cop cuites parem el foc i les deixem reposar a la mateixa paella.
Quan faltin 10 minuts per acabar, rectifiquem de sal i incorporem l'albergínia.
Quan faltin un parell de minuts hi posem les botifarres i el suquet que ha quedat a la paella.
PER SABER-NE MÉS
Aquest plat el podem coure amb antelació. Reposat millora.
Les verdures no s'han de fregir, han de confitar-se lentament. El temps de cocció d'aquest plat és d'1h i 30 minuts aproximadament.
Quan coem samfaina val la pena fer-ne una bona quantitat. Es congela molt bé.
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Un plat boníssim, tradicional, de temporada, per sucar-hi pa!
Montse i Júlia