INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 peus de porc bullits
1 o 2 cebes de Figueres
24 castanyes torrades
2 grans d'all
1 pebrot verd
3 tomàquets madurs o tomàquet fregit en conserva
50 g de farina
Sal
Oli d'oliva verge
1 got de vi blanc
Vi ranci
Per fer el brou suau
Els peus
1 fulla de llor
1 pastanaga
1 branca de farigola
Sal
Per fer la picada
10 ametlles
1 gra d'all
1 presa de xocolata
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preparem el brou
Si comprem els peus cuits, els tornem a bullir 10 minuts amb pastanaga, farigola i una fulla de llor. Aquest brou el farem servir per a la cocció del plat.
Si comprem els peus crus i els bullim amb olla tradicional, els courem 2 hores. Amb olla ràpida els deixarem 45 minuts. Reservarem el brou de la cocció.
Preparem el sofregit
Eixuguem els peus, els enfarinem i els fregim en una cassola. Compte, esquitxen molt. Els enrossim i reservem.
A la mateixa cassola sofregim la ceba picada i, a mitja cocció, hi afegim el pebrot picat.
Un cop cuit, incorporem el tomàquet natural ratllat o 4 cullerades de tomàquet fregit.
Acabem de fer el sofregit, salpebrem, mullem amb un vas de vi blanc, deixem reduir i incorporem els peus.
Afegim el brou i deixem fent xup-xup a foc baix fins que estiguin ben tous. Ho comprovem punxant amb una forquilla.
Fem la picada i l'afegim a la cassola 10 minuts abans d'acabar.
Incorporem les castanyes cuites a l'últim moment i apaguem del foc.
PER SABER-NE MÉS
Les castanyes les podem torrar o comprar-les torrades. Si les torrem a casa, es poden congelar i les tenim a punt per a una altra ocasió.
Nosaltres hem utilitzat castanyes de Viladrau. Venen torrades i envasades al buit. Estan boníssimes!
Si comprem els peus bullits, el temps de cocció d'aquest plat pot variar des de 30 minuts fins a 1.30 h. Depen del punt de cocció que tinguin.
Hem de controlar. Estaran cuits quan siguin ben tous.
VIDEORECEPTA
LA RECEPTA EN UN MINUT
RESULTAT A TAULA
Un plat clàssic de la cuina catalana. Hi canten els àngels!
Montse i Júlia