INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 peu de porc guisat i trinxat
4 carxofes
Sal
Melmelada de pebrot vermell
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Per fer els peus
Aquest plat es fa amb peus de porc guisats tal com us expliquem a la recepta: Peus de porc amb carxofes.
Per fer les carxofes
Omplim un bol amb aigua freda i hi posem unes branques de julivert tallades; (això evitarà que la carxofa s'oxidi i quedi negra). Posem una olla al foc amb aigua i sal. Tallem el tronc de les carxofes i el pelem. Tallem les puntes, traiem les fulles externes i dures fins que arribem a la part tendra. Les deixem senceres. Les posem dins del bol amb l'aigua freda i el julivert. Quan l'aigua bulli hi tirem les carxofes i els troncs. Bullim 10-12 minuts. Han de quedar poc fetes. Passat el temps de cocció les retirem, deixem escórrer i reservem. Trinxem ben petita la carn d'un peu de porc i els troncs de les carxofes, afegim el suc del guisat. Farcim les carxofes amb una cullera. Servim amb melmelada de pebrot.
PER SABER-NE MÉS
Podem farcir les carxofes en funció del que tinguem: restes de peus de porc guisats, pasta de canelons o lasanya, carn, peix, verdures. Podem barrejar el farcit amb una mica de beixamel, afegir formatge ratllat per sobre i gratinar.
RESULTAT A TAULA
Un primer plat elegant, molt bo i vistós. Que vagi de gust!
Montse