INGREDIENTS PER A 5 PERSONES
5 botifarres ( 1 per persona)
5 patates de 150 g
5 cebes petites
4 alls
2 fulles de llor
1 branca de farigola
Oli d'oliva verge extra
Sal
150 ml de vi blanc
1 tassa de brou
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Escalfem el forn a 180ºC.
Pelem les cebes i les tallem a làmines.
Pelem les patates i les tallem a rodanxes fines.
Pinzellem la safata amb oli.
Fem una capa de patates i a sobre posem la ceba.
Amanim amb l'oli i la sal.
Disposem les botifarres a sobre, afegim els alls, el llor i la farigola esmicolada.
Entrem la safata al forn calent i ho deixem coure uns 40 minuts.
A mitja cocció reguem amb el vi, si ens queda sec, afegim una tassa de brou.
No punxem les botifarres, així evitem que ens quedin seques. Si voleu les botifarres més rosses, enceneu uns minuts el grill del forn.
PER SABER-NE MÉS
Aquesta és una manera molt senzilla de fer les botifarres, sense fum i no embrutim la cuina. S'han de coure el temps just, d'altra manera ens quedaran seques. Hem de tallar la patata i la ceba fines (si les patates són noves no hi ha problema), perquè es coguin bé. El forn ens permet fer-ne més quantitat. Compteu per cada persona: 1 botifarra , 1 patata i ½ ceba.
Aquesta es la recepta de la Pili, la Pilar de Sande.
LA RECEPTA EN UN MINUT
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Un altre plat senzill, econòmic i que dóna molt bons resultats. Que vagi de gust!
Júlia i Montse