Conill amb cireres

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

1 conill d'1,100 k tallat a trossos petits
100 g de cansalada del gorgil, amb pell, tallada a daus petits
1 branca de farigola llimonera
150 ml de kirsch 
600 ml d'aigua mineral o filtrada
400 g de cireres madures
50 ml de vinagre Forum Cabernet
50 g de sucre morè
100 ml d'aigua mineral o filtrada

 PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem una cassola ampla al foc. Afegim els talls de conill, els daus de cansalada i la farigola llimonera.
Ho salpebrem, hi posem un fil d'oli i ho remenem a foc mitjà uns 4 minuts.
Ho coem fins que la carn perdi el color rosat de cru, no ha de quedar daurada.
Aboquem a la cassola l'aiguardent i els 600 ml d'aigua.
Ho deixem coure a foc mitjà.
Ho remenem de tant en tant, fins que tot el líquid s'hagi evaporat, uns 40 minuts.
En un cassó, preparem l'agredolç de cireres.
Posem el vinagre i el sucre i ho deixem coure a foc molt lent fins a aconseguir un caramel, uns 8 minuts.
Hi afegim 100 ml d'aigua i les cireres. Deixem que arrenqui el bull ho reservem.
Quan tenim el conill al punt, hi aboquem el suc del cassó amb les cireres a la cassola amb el conill.
Ho remenem suaument i ho entrem al forn calent 170 ºC, 5 minuts.
Retirem del forn i servim.

 PER SABER-NE MÉS

La cansalada del gorgil (cast.: papada). Si no teniu kirsch, utilitzeu aiguardent sec. El vinagre Fòrum Cabernet, el podeu substituir per un vinagre de vi negre de bona qualitat. Recepta de la Carme Ruscalleda. No cal afegir res més.

RESULTAT A TAULA

Un plat de conill agredolç extraordinari. Que vagi de gust!

Montse