magret d'ànec

INGREDIENTS PER A 2 PERSONES
1 magret d'ànec
1 Ceba grossa 
2 cullerades de sucre morè
150 ml de vi de Porto
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt

PREPARACIÓ I COCCIÓ

Tallem la ceba a la  Juliana.
Posem oli en una paella, hi afegim la ceba, la salem i la deixem coure lentament.
Quan comença a quedar transparent, afegim el sucre en dues vegades.
Ho remenem i deixem que el sucre es vagi desfent.
Un cop la ceba és cuita, afegim el vi en dues vegades i ho deixem reduir.
La ceba ha de quedar fosca, tal com es veu a la foto. La reservem.
Tallem el magret per la meitat.
Amb un ganivet marquem la part de la pell a cuadrets de 1cm o d'1,5 cm.
Posem una paella al foc sense oli, el magret deixa anar molt greix.
Posem a coure el magret per la part del greix 5-6 minuts.
Donem la volta i el deixem 3 minuts més.
Ens quedarà cruixent per fora i al punt per dins.
Muntem el plat amb una base de ceba caramel·litzada i a sobre el magret tallat a talls d'un cm de gruix.


PER SABER-NE MÉS
Quan coem el magret, hem de retirar el greix que deixa anar, per evitar que entri en contacte amb la carn. Podem substituir el Porto per Pedro Ximènez. La ceba la podem tenir preparada amb antelació i fer el magret al moment.


RESULTAT A TAULA

Un plat de festa excel·lent que us donarà poca feina i volarà de taula. Què vagi de gust!


Montse