INGREDIENTS PER A 2 o 3 PERSONES
Una espatlla de xai d'1kg aprox.
4 pastanagues
2 cebes
1 porro
1 cabeça d'alls
3 Patates
Orenga
Farigola
Romaní
Julivert
100 ml de vi blanc
100 ml de brandi
Sal
Pebre negre mòlt
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Preescalfem el forn a 190 ºC, escalfor a dalt i a baix.
Posem l'espatlla sense les verdures en una plata de forn.
Salpebrem i no afegim oli. La deixem coure 45 minuts.
Després la retirem del forn, afegim les verdures tallades a trossos i el vi blanc.
Tapem la plata amb paper d'alumini per evitar que es ressequi.
Uns 30 minuts abans d'acabar, hi posem el brandi i continuem rostint tapat.
El temps de cocció depèn del pes de la peça i del forn.
Mínim 1 hora i 30 minuts perquè la carn quedi tendra.
PER SABER-NE MÉS
És important posar primer el xai salpebrat i sense oli. Després hi afegim les verdures i tapem bé amb paper d'alumini, així el vapor de les verdures fa que quedi ben tendre.
LA RECEPTA EN UN MINUT
RESULTAT A TAULA
Un xai molt fàcil de cuinar i amb un resultat deliciós.
Montse i Júlia