Espatlla de xai al forn

INGREDIENTS PER A 2 o 3 PERSONES

Una espatlla de xai d'1kg aprox.
4 pastanagues 
2 cebes
1 porro
1 cabeça d'alls
3 Patates 
Orenga
Farigola
Romaní
Julivert
100 ml de vi blanc 
100 ml de brandi
Sal
Pebre negre mòlt

 
PREPARACIÓ I COCCIÓ

Preescalfem el forn a 190 ºC, escalfor a dalt i a baix. 
Posem l'espatlla sense les verdures en una plata de forn.
Salpebrem i no afegim oli. La deixem coure 45 minuts.
Després la retirem del forn, afegim les verdures tallades a trossos i el vi blanc.
Tapem la plata amb paper d'alumini per evitar que es ressequi.
Uns 30 minuts abans d'acabar, hi posem el brandi i continuem rostint tapat. 
El temps de cocció depèn del pes de la peça i del forn.
Mínim 1 hora i 30 minuts perquè la carn quedi tendra.

PER SABER-NE MÉS

És important posar primer el xai salpebrat i sense oli. Després hi afegim les verdures i tapem bé amb paper d'alumini, així el vapor de les verdures fa que quedi ben tendre.

 LA RECEPTA EN UN MINUT

Videorecepta Xai al fornVIDEORECEPTA

RESULTAT A TAULA

Un xai molt fàcil de cuinar i amb un resultat deliciós. 

Montse i Júlia