Patates a la cassola

 

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

750 g de vedella per guisar tallada a daus
1 kg de patates
1 ceba grossa
1 cabeça d'alls
1 pastanaga
100 g de tomàquet natural ratllat
1 fulla de llor
1 branca de romaní
1 branca de farigola
100 ml d'oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
100 ml de vi blanc
Aigua mineral o filtrada

PREPARACIÓ I COCCIÓ
Posem una cassola al foc amb l'oli, salpebrem la carn i l'enrossim amb la cabeça d'alls sencera i les herbes.
Afegim la ceba picada, la pastanaga a rodanxes, salem i continuem sofregint fins que estigui al punt.
Mullem amb el vi, el deixem evaporar, incorporem el tomàquet i continuem amb el sofregit.
Un cop el sofregit fet, ho cobrim amb aigua i deixem coure a foc suau uns 30-40 minuts fins que la carn sigui tova.
Afegim les patates pelades, rentades i tallades a daus.
A mitja cocció de les patates tastem el punt de sal.
Acabem la cocció quan les patates estiguin al punt.
Parem el foc, deixem reposar uns minuts i servim.


PER SABER-NE MÉS
Ho podem fer el dia abans i afegir les patates el dia que l'hem de menjar. Si ens ve de gust, li podem fer una picada d'ametlles i avellanes. Podem fer més quantitat d'estofat i congelar-ne una part. En aquest cas, no cuinarem les patates; les posarem el dia que les mengem.

RESULTAT A TAULA
Aquestes són les patates a la cassola de tota la vida. Menjar de cullera, senzill, econòmic i boníssim.


Júlia