INGREDIENTS PER A 8 PERSONES
1 pollastre de 2 k
Oli d'oliva verge extra
Sal
Pebre negre mòlt
Verdures de guarnició
Pastanagues
Cebes petites
Patates
1 cabeça d'alls
1 branca de farigola
1 branca de romaní
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem el pollastre desossat, farcit i lligat com un tall rodó.
Hem escollit un farciment de carn picada, ou dur, prunes i pinyons.
COCCIÓ AMB FORN TRADICIONAL
Pelem i tallem les pastanagues, les patates, les cebes i ho reservem.
Escalfem el forn a 180 ºC, escalfor a dalt i a baix.
Salpebrem el pollastre i el posem a la plata del forn.
El deixem coure 1.30 h o 2 h.
A mitja cocció afegim les verdures, els alls sense pelar, la farigola i el romaní.
Traiem el pollastre del forn, tallem el cordill, el fem a talls i servim amb les verdures.
PREPARACIÓ AMB FORN COMBINAT DE VAPOR I SONDA DE TEMPERATURA
Pelem i tallem les pastanagues, les patates, les cebes i ho reservem.
Escalfem el forn a 180 ºC, 60 % d'humitat i temperatura interior 75 ºC.
Salpebrem el pollastre, el posem a la plata del forn i clavem la sonda com a la fotografia.
L'enfornarem 1.30 h o 2 h. A mitja cocció afegirem les verdures, els alls amb pell, la farigola i el romaní.
Quan la temperatura interior arribi a 75 ºC, el pollastre estarà fet.
A mitja cocció, afegim les verdures, els alls sense pelar, la farigola i el romaní.
PER SABER-NE MÉS
El farcit pot variar. També podem variar les verdures en funció de la temporada.
RESULTAT A TAULA
Un pollastre de festa que dóna poca feina. Tant si el servim calent com fred, èxit assegurat.
Montse i Júlia