Pollastre farcit amb foie gras

 INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
 1 pollastre gros (1,700 kg)
 1 cabeça d'alls pelats
 2 llesques de pa de ½ kg
 200 g de foie gras
 Oli d'oliva verge extra
 Sal
 Pebre negre mòlt


 PREPARACIÓ I COCCIÓ
Comprarem el pollastre sencer i demanarem que, en tallar el coll, ens deixin la pell. Rentarem el pollastre i el polirem de canons. L'eixugarem i doblegarem la pell del coll que ens quedi a la part  de sota; la subjectarem amb un escuradents. El salpebrem. Encenem el forn a 180 ºC.
Torrem les llesques de pa, les freguem amb all i les tallem a daus. El foie gras també el tallarem a daus. Pelem la resta d'alls i els tallem en 2 o 3 trossos.
Omplim el pollastre amb tot aquest farciment fins que quedi ben ple. Cosim el pollastre i lliguem les potes per mantenir forma. Amanim amb un fil d'oli.
Entrem el pollastre al forn. El tindrem 1,30 hores  aprox. L'anirem ruixant amb el seu suc. Ens ha de quedar daurat i cruixent. Si el volem enrossir més, els últims 10 minuts podem augmentar la temperatura del forn fins a 200 ºC.


PER SABER-NE MÉS
Aquesta és una interpretació molt lliure d'una recepta del Restaurant Hispània. Si us agrada el foie gras, xalareu. Acompanyeu aquest plat amb una bona amanida, verdures a la planxa o patates cuites amb pell.


RESULTAT A TAULA
Un pollastre de festa, especial i fàcil de fer. Que vagi de gust!


Júlia i Montse