Pollastre rostit amb olla de ferro

INGREDIENTS PER 5-6 PERSONES

1 pollastre de pagès d'uns 3 kg
1 cabeça d'alls
6 cebes de la mida d'un ou
1 pastanaga
1 branca de farigola
1 fulla de llor
100 ml d'oli d'oliva verge extra
100 ml de vi ranci o de brandi
Sal
Pebre negre mòlt
½ canó de canyella


PREPARACIÓ I COCCIÓ
Demanem a la carnisseria que ens tallin el pollastre en 12 trossos i que ens separin les ales dels pits. Rentem el pollastre, el deixem ben polit de canons i el salpebrem.
Encenem el forn a 200ºC dalt i baix. Tindrem la reixeta posada a l'alçada 2.
Preparem l'olla de ferro, hi posem els talls de pollastre ben repartits. Afegim l'oli per sobre i la resta d'ingredients llevat del vi ranci. Tapem l'olla i l'entrem al forn a sobre de la reixeta. Ho deixem coure uns 45 minuts. Passat aquest temps, obrim el forn, destapem l'olla i hi afegim el vi ranci. El pollastre haurà deixat anar el seu suc. Li donem una volta de manera que els talls que han quedat a sobre passin a la part de sota de la cassola, mentrestant el vi s'evaporarà. Tapem la cassola i tanquem la porta del forn. Deixem coure 45 minuts més. Obrim el forn, destapem la cassola i punxem el pollastre. Ha d'estar tou i cuit amb el seu propi suc. Amb la cassola destapada dins del forn, encenem el gratinador i deixem enrossir el pollastre fins que quedi daurat al nostre gust. Haurem de donar unes voltes al pollastre per tal que ens quedin tots els talls rossos (uns 10 minuts).
Traiem la cassola del forn i la tapem. Deixem reposar una estona i servim.


PER SABER-NE MÉS
Una manera fàcil i molt efectiva de rostir el pollastre. Queda molt melós. Si programem el rellotge del forn, podem controlar el temps de cocció amb molta tranquil·litat. Depenent del pes del pollastre, el temps de cocció pot variar lleugerament. És important conèixer el propi forn. Aquesta recepta està pensada per a un pollastre de pagès ben criat, gros i de carn consistent. Els pollastres petits de granja no aguanten aquestes coccions i es desfan.

RESULTAT A TAULA
Un rostit clàssic boníssim fet de manera diferent, més fàcil i amb un resultat espectacular. I sense embrutar el forn! Què vagi de gust!
Júlia