Tacó, pedaç

Tacó,  (Tacó, Pedaç  a Tarragona), (Tapaxones, Tapaconys, Puput, Rèmol  a Barcelona), Pedaç (Menorca). Bothus podas podas, (Cast.: Podas). És de forma plana, cos ovalat, aplanat lateralment i tan prim que sembla un tros de roba (un pedaç). Els ulls són notables, molt separats  sobre el costat esquerre, amb l'espai entre ull i ull bastant enfonsat. També té dues taques fosques al bell mig de la línia lateral, cap a la banda de la cua. És un peix de carn blanca que té molt bon sabor. 

Mida: Pot arribar fins als 20 cm.

Distribució i hàbitat:
Viu sobre fons de sorra, fang i roques entre els 5 i els 400 m. S'alimenta de petits animalets i peixos. Es reprodueix a la primavera i a l'estiu. Present a tota la Mediterrània, a excepció de la mar Negra i l'Adriàtic. A l'Atlàntic oriental s'estén des de Portugal fins a Angola. 

Sistemes de pesca
Es pesca amb volantí, tresmalls, palangre i arrossegament. La seva pesca no està regulada ni té talla mínima legal.

Fonts: Museudelapesca.org, Pescats Nets i Menjats de Ramon Doll. (Els noms del peix dels diferents llocs provenen dels nostres seguidorsi seguidores)

 

RECEPTES
Els exemplars més grossos es poden coure com el llenguado, mentre que els de mida més petita enfarinats i fregits amb un bon oli d'oliva són boníssims.