INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
3 porros
1 patata
4 peres més 1 per decorar
600 ml de brou de pollastre suau
2 cullerades de mantega
1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
100 ml de vi blanc
150 ml de llet de vaca fresca o sencera
Sal
Pebre blanc al gust
Per fer el brou de pollastre
1carcassa de pollastre
1 pastanaga
1 trosset d'api
1 trosset de porro (pot ser la part verda)
1,5 l d'aigua mineral o filtrada
Sal
PREPARACIÓ I COCCIÓ
Rentem els porros i els tallem a rodanxes; aprofitem només la part blanca.
Pelem i tallem les patates a daus. Pelem les peres i també les tallem a daus.
En una olla adient, escalfem la mantega i l'oli. Incorporem els porros i els ofeguem fins que quedin transparents.
Afegim la patata i coem uns 5 -7 minuts. Reguem amb el vi i el deixem reduir.
Afegim les peres, donem un parell de tombs i salpebrem. Afegim el brou. Deixem coure uns 20 minuts a foc mig.
Passat aquest temps parem el foc, afegim la llet i triturem ben fi i ho passem pel colador xinès Deixem refredar a temperatura ambient i l'entrem a la nevera. Un cop freda, la servirem en bols individuals adornats amb una làmina de pera.
Preparem la pera per decorar
Rentem la pera que hem reservat i la tallem a làmines molt fines. La daurem en una paella antiadherent amb una mica de mantega i la reservem en un plat amb paper de cuina.
Per fer el brou de pollastre
Posem al foc una olla adient amb l'aigua, incorporem tots els ingredients, salem i deixem bullir uns 40 minuts. Reservem.
PER SABER-NE MÉS
Podem afegir més quantitat de pera si ens agrada la sopa amb un gust de fruita més accentuat. Si volem que la pera per decorar sigui cruixent, podem utilitzar pera deshidratada, si en necessitem poca millor comprar-la. Per deshidratar-la a casa l'hem de tenir 2 o 3 hores al forn a baixa temperatura.
El brou de pollastre el podem fer amb antelació i guardar-lo a la nevera. Un cop fred de nevera, el podem colar i el greix del pollastre ens quedarà al colador.
VIDEORECEPTA
RESULTAT A TAULA
Una sopa freda boníssima i refrescant amb un delicat gust de pera. Que vagi de gust!
Montse i Júlia